Dag 1 van de studyvisit Stockholm.
Eerste dag studyvisit Stockholm.
Vroeg uit de veren, voor iedereen. We moesten namelijk om 5 uur verzamelen. Niet in Sittard, Heerlen of Maastricht, maar vanaf onze vertreklocatie: Charleroi.
Na een korte vliegreis kwamen we aan in Zweden, op een vliegveld midden in het bos. Tijdens de vliegreis zagen we vanboven meren en grote stukken land. Op de grond zagen we meer van het mooie landschap toen we met de bus naar de stad reden. Buiten de stad zagen we al heel goed waarom het de stad met de vele eilanden genoemd werd, want we reden over veel bruggen.
We konden gelukkig de tassen bij het hostel droppen, zodat wij niet de hele wandeling met de koffers hoefden te slepen. Tijdens de wandeling zagen we veel van de nieuwe en oude binnenstad van Stockholm. Daarna zijn we nog naar het Astrid Lindgren museum geweest en hebben daar de historie van Astrid bekeken. Ze is voornamelijk bekend van Pipi Langkous. We hebben dus ook echt in het huis van Pipi Langkous rondgelopen!
Hierna heeft de groep zich opgesplitst en zijn sommige studenten gaan uit eten, andere naar een voetbalwedstrijd gaan kijken. Voor beide was het een geslaagde avond.
Vanavond vroeg naar bed, iedereen is moe van de reis en indrukken van het mooie Zweden.
Stockholm, ver in het noorden,
Laat je leiden door deze mooie woorden,
Neem de tijd, laat het gaan,
Loop door of blijf eens staan,
Zweden, land van meren,
Kom erheen, en laat je bekeren,
Leer, speel, werk en lach,
Geniet van iedere dag.
Folkert, Daisy, Manon en Kevin.
Hey hey!
Wat leuk om te lezen dat jullie eerste dag zo geslaagd was. Junibacken laat je weer even kind zijn... Nog leuke Pipi souvenirs gescoord? Morgen het eerste schoolbezoek. Ik ben ontzettend benieuwd en ga jullie blog volgen.
Vivian
Dat klinkt al als een heel actieve start van jullie reis, leuk! Ik heb begrepen dat jullie programma voor komende week minstens zo intensief gaat worden.
Ik ben benieuwd en ik volg!!
Groetjes, Marieke
Een goed begin! Zo vroeg uit de veren dat maakt de dag lang. Dat lees ik dan ook in de activiteiten, jullie hebben al zoveel gezien. Was het een leuke voetbalwedstrijd?
Ik ben benieuwd wat jullie van het Vasa schip zullen vinden. Dat staat bij mij bovenaan het lijstje van bezienswaardigheden in Stockholm.
Geniet van de stad en van al jullie belevenissen. Ik blijf jullie volgen.
@Vivian: jaaa was echt super! School van vandaag was een toppertje, bovendien zijn we volgend jaar weer welkom :)! Wat een gastvrijheid! Retourbezoekje van de vicedirectrices kunnen we misschien verwachten :).
@Marieke: jaaa genoeg te doen, maar zeer interessant en super gezellig! Dankjewel voor het plaatsen van deze link op de site van De Nieuwste Pabo! Leuk dat je ons volgt :).
@Anja: Heeey Anja, wat leuk dat je ons ook volgt! Ik ben zelf niet naar de voetbalwedstrijd geweest, maar studenten vonden het geweldig! Comeback van 0-2 naar 5-2 dus actie en sensatie genoeg! Ik vond Vasa erg indrukwekkend :)!
@allemaal: groetjes uit Stockholm!