Dag 3
Wat een verrasing, we komen buiten en het zonnetje schijnt als nooit te voren. Vandaag hebben we twee dingen op het programma. Als eerste een bezoek aan een pre-skolla, dit is een school waar kinderen van 1 tot 5 jaar kunnen leren. Je zou kunnen zeggen dat dit een kinderopvang is, het verschil is datde leraren hier hoog opgeleid zijn. Hier hebben we kunnen ervaren dat het zweedse onderwijs al begint vanaf 1 jaar.Toch blijft dit de keuze van de ouders. Maar na alle indrukken en geweldig ontvangst van leerlingen snappen we niet dat er ouders zijn die hun kind thuis houden! En zelfs de kosten, een luttele 120 euro per maand met warme maaltijd inbegrepen, maken het niet moeilijk om in te komen.
Als tweede stond een bezoek aan de universiteit van Stockholm geplant. Hier hebben we een lectuur gehad over het hedendaags Zweeds onderwijssysteem. Een erg intresante man met een vlotte babbel maakte al snel duidelijk hoe de vork in de steel stak.
Moe maar voldaan, met heel erg veel indrukken, begonnen we onze reis terug naar het hostel. Uiteindelijk zijn we met een hele grote groep gaan uiteten bij een Amerikaans restaurant. Dat betekende dus burgersss!!!Na een heerlijke maaltijd met veel gezelligheid en alweer apart afrekenen (de Zweedse ober krijgt onderhand genoeg van ons) zijn we naar een Engelse pub gegaan. Hier was in een overvolle kelder een 5 koppige bluesband bezig met een strakke jam-sessie. Wat een prachtige band met veel soul, we hebben ervan genoten! Hierna zijn een aantal studenten met jasje en dasje het Zweedse nachtleven ingedoken. Dat bruist even hard als de schoolsystemen van Zweden.
De dynamiek en warmte van stockholm is overwelmend, Wat een geweldige stad met groot hart.
Dat hart is zeker terug te vinden in de passiehet onderwijspersoneel,
De mannen van de PABO.
hoi juf maartje, hoe is het daar.
ik hoop dat het leuk is.
hier is ook alles goed.
is het bij jou mooi weer bij ons wel.
ik ga doeiiiiii groetjes britney
hoi maartje hoe gaat het? met ons gaat het goed ik ben blij dat de entreetoets erop zit bij ons is het heerlijk weer en bij jou? gr sabrina
Hoi juf ik is het warm en de entre is voorbij en hoe gaat het ? Mij mij goed joan